×

Попередження

Помилка завантаження модуля Error writing file '[TMP]/MYfd=674' (OS errno 28 - No space left on device)

5 років без зірки буковинського футболу Романа Угренчука (ВІДЕО)

Неділя, 14 січня 2018 14:44

Минуло 5 років, як пішов із життя відомий буковинський футболіст Роман Угренчук.

Роман Георгійович запам’ятався нашим землякам, насамперед, блискучою багаторічною грою у складі «Буковини». Ми ж вирішили згадати ще одну сторінку життя зіркового буковинського футболіста – викладацьку роботу у міському Професійному училищі №4 (нині – Чернівецький професійний будівельний ліцей). 

Про Романа Угренчука розповів Іван Білич, який зараз організовує шахові змагання у Чернівцях. «Я навчався у Професійному училищі №4 у 90 – х роках. Мені пощастило познайомитися з Романом Угренчуком. Він викладав фізвиховання та вів футбольну секцію. Роман Георгійович створив хорошу команду. У нас грали хлопці з різних районів області. Зокрема, брати з Порубного Іван і Василь Шлемко. Один із них був воротарем та мав запрошення у «Буковину». Грав за нас також непоганий футболіст Ярослав Попадюк. Роман Угренчук був нами задоволений. У нашому навчальному закладі працював майстер виробничого навчання Руслан Пасека. Ставалося так, що кожного дня у нас були тренування о 6 ранку. Увечері ми тренувалися знову. Роман Угренчук був присутнім на усіх наших вечірніх тренуваннях. У нас було завдання виграти змагання серед училищ. 

Після того, як я завершив навчання в училищі та залишився у Чернівцях, то часто зустрічався з Романом Георгійовичем. Роман Угренчук був скромною людиною. Якщо до нього зверталися за допомогою, то він ніколи не відмовляв людям. На жаль, життя у Романа Георгійовича було коротке. Я дуже радий, що доля звела мене з цією людиною. Я люблю футбол. Тому слідкував за матчами «Буковини» і ще встиг побачити гру Романа Угренчука», - зазначив Іван Білич. 

Пригадав Романа Георгійовича і Микола Паскар, який у 90-х роках був заступником директором навчально-виробничої роботи Професійного училища №4. 

Довідка «ЧС» 

Роман УГРЕНЧУК народився 13 квітня 1957 року в Чернівцях. Футболом розпочав займатися у 12 років (тренери – Айзик Бронштейн, Михайло Мельник). Роман Георгійович виступав у дублюючому складі київського «Динамо» та вінницькому «Локомотиві».   

У 1977 році Роман Угренчук дебютував у рідній «Буковині».  Впродовж багатьох років він блискуче захищав кольори рідної команди. Будучи патріотом «Буковини», Угренчук відхиляв пропозиції інших колективів. Зокрема, захисника запрошували у дніпропетровський «Дніпро», який тоді грав у вищій союзній лізі. Як зазначав Роман Георгійович, Леонід Колтун, який тоді входив у тренерський штаб «Дніпра», пропононував йому квартиру в Дніпропетровську.  

Наприкінці сезону – 87 за багаторічний виступ у чернівецькому колективі Роману Угренчуку присвоїли звання «майстер спорту СРСР». Він залишається єдиним футболістом в історії «Буковини», який отримав таке високе звання, виступаючи саме у чернівецькій команді. Усього за чернівецький колектив Угренчук зіграв 480 матчів (12 голів).  

Після завершення виступів у «Буковині» грав у першості Чернівецької області за команди «Колос» (Новоселиця) та «Агро» (Коритне). В останні роки життя Роман Георгійович був директором чернівецького стадіону «Юність» («Гарт»).

Пішов із життя 12 січня 2013 року. У Чернівцях щорічно проводяться турніри пам'яті Романа Угренчука.

 

Прочитано 1198 раз