×

Попередження

Помилка завантаження модуля Error writing file '[TMP]/MYfd=744' (OS errno 28 - No space left on device)
Помилка завантаження модуля Error writing file '[TMP]/MYfd=716' (OS errno 28 - No space left on device)

Максим Ілюк: «Завдання «Покуття» - зберегти чемпіонське звання» (ВІДЕО)

Субота, 02 січня 2021 14:09
Максим Ілюк. Максим Ілюк.

У сезоні - 2019/20 чемпіоном Івано-Франківської області стала команда «Покуття» (Коломия), за яку виступають буковинські футболістів. 

Партнер рубрики — KOSTUMCHEK — Чоловічі костюми — бездоганний вигляд та висока якість

  

Серед них - досвідчений нападник Максим Ілюк. Раніше Максим захищав кольори команд «Буковина» (Чернівці), «Зоря» (Луганськ), «Іллічівець» (Маріуполь), а також пройшов школу донецького «Шахтаря». У розмові з порталом «ЧернівціСпорт» Максим Ілюк поділився враження від гри за «Покуття».

- Максиме, у 2020 році ти дебютував у складі коломийського «Покуття». Як став гравцем цієї команди ?

- Спочатку планував грати за «Волоку», однак через пандемію ця команда не виступала. Згодом мені зателефонував Сергій Янчик та сказав, що на нього вийшли представники коломийського «Покуття» та хочуть поговорити зі мною щодо виступу у їхній команді. Згодом мені запропонували грати за «Покуття». Цей колектив зробив ставку на обласний чемпіонат. Було запрошено кілька хлопців з Чернівців.

Ми постійно вирушали на тренування і грали у другому колі чемпіонату Івано-Франківської області. Склалося так, що ми виграли чемпіонат. Тож можна сказати, що буковинські гравці допомогли коломийському «Покуттю».

А у фіналі Кубку Івано-Франківської області ми, на жаль, поступилися у серії пенальті.

Зображення може містити: 18 людей, люди стоять, небо, дитина та надворі

- Ти пропустив кілька матчів коломийської команди. З яких причин це сталося ?

- Те, чому я пропускаю матчі, напевно, усім відомо. Я не граю тільки тоді, коли у мене травма. Мені не подобається пропускати ігри, бо коли набираєш форму, то травми вибивають із колії. А лікуватися треба, принаймні, місяць.

- Твоя думка про виступ «Покуття» у першому колі чемпіонату Івано-Франківської області - 2020/21...

- Ми розпочали новий чемпіонат нібито непогано. Виграли кілька матчів, а потім сталося так, що почали хворіти хлопці. Нам важко було знайти оптимальний склад для того, щоби конкурувати з сильними командами. А якраз тоді ми грали з колективами верхньої частини турнірної таблиці. Звісно, що у цих матчах ми втратили багато очок, однак згодом розпочали вигравати. А нинішній лідер чемпіонату «Ураган» (Черніїв) наприкінці першого кола двічі зіграв унічию. Ми майже їх наздогнали та відстаємо від першого місця на два очка.

У нас завдання на сезон - зберегти чемпіонське звання. Ми по-іншому не граємо. Якщо беремося за справу, то хочемо вигравати в усіх турнірах.

- Максиме, зараз у мініфутбольному чемпіонаті Чернівецької області ти виступаєш за «Іванківці», а у відкритій футбольній першості Чернівців захищаєш кольори команди «Урожай». Як оцінюєш шанси своїх колективів на здобуття чемпіонського звання ?

- Думаю, що шанси дуже великі. Минулого сезону команда «Іванківці» виграла обласний мініфутбольний чемпіонат та здобула Кубок. У нас залишився кістяк команди. Додалися також кілька молодих хлопців. Ми тренуємося та прагнемо повторити минулорічні здобутки.

Минулого року я виступав за «Урожай» у футзальному Кубку Чернівців. Зараз мені знову запропонували пограти за цю команду. Треба тримати себе у формі, бо дуже важко входити у зимовий сезон. Для того, щоби бути в тонусі, треба багато тренуватися. Якщо грати одну-дві зустрічі, то набрати форму важко.

Завдання в «Урожаю» - виграти чемпіонат, а якщо проводитиметься Кубок, то теж стати кращими. У футзальному чемпіонаті виступають серйозні команди. Тож боротьба за перемогу буде цікавою.

Прочитано 771 раз

Читайте також