×

Попередження

Помилка завантаження модуля Error writing file '[TMP]/MYfd=704' (OS errno 28 - No space left on device)

Кращі вихованці футбольної школи «Буковина»: Віктор Хлус

Понеділок, 30 березня 2020 11:52
2019 рік. Віктор Хлус виходить на поле стадіону «Буковину». 2019 рік. Віктор Хлус виходить на поле стадіону «Буковину».

Сьогодні у рубриці «Кращі вихованці футбольної школи «Буковини» ми розповімо про нападника Віктора Хлуса.

Stadium Sports Bar — це місце, де панує американська атмосфера, де можна вдало посидіти з друзями, переглядаючи спортивні трансляції

Віктор Хлус народився 12 лютого 1958 року у Новгород-Сіверському Чернігівської області. Про свої перші кроки у футболі Віктор Хлус каже: «Я тут навчався та робив перші кроки у футболі. Я дуже вдячний тим людям, які витрачали на нас увесь свій час. Це, насамперед, мій тренер - Михайло Мельник. Бігав на стадіоні «Буковина», де займався легкою атлетикою. Раптом до мене підійшов Михайло Мельник та запропонував спробувати себе у футболі. Тоді навчався у 8 класі», - каже Віктор Хлус.

Світлина від Игоря Заводчикова.

1979 рік. Гравці «Буковини» Сергій Мурадян і Віктор Хлус. Фото з архіву Ігоря Заводчикова.

У 1979 році Віктор Хлус виступав за чернівецьку «Буковину» та забив 12 голів (кращий бомбардир сезону разом із Сергієм Шмундяком). «Я поїхав навчатися у Київ. Навчання поєднував з грою у команді «Рефрижератор» (Фастів). Тодішній наставник «Буковини» Абрам Лерман особисто приїхав до мене і забрав у Чернівці. Тоді команда у нас була класна. Володимир Нікітін, Роман Угренчук... Приємно було грати, однак через півроку приїхали представники  «Динамо» та запросили у Київ. 

Ми грали матч із нікопольським «Колосом». Ми перемогли – 1:0. Хоча виграти у цієї команди було важко. Селекціонер «Динамо» Анатолій Сучков (у 60-70-х роках працював тренером і начальником команди «Буковина» - авт.) підійшов до мене. Я ходив з ним у спортивній формі по полю. Він сказав мені: «Ти їдеш у Київ». Мені ж сказали, що я потрібен «Буковині» та пропонували залишитися. Вийшло так, що ще півроку грав у чернівецькій команді», - зазначив Віктор Хлус.

Виктор Хлус: В 1983-м, как и сейчас, в Динамо играли не те, кто сильнее, а те, кого поставил тренер - изображение 2

1981 рік. Чемпіонський склад «Динамо» із вихованцями буковинського футболу Олександром Бойком і Віктором Хлусом.

У 1980-1985 роках Віктор Хлус захищав кольори київського «Динамо». У 1981 році вихованець буковинського футболу зробив вагомий внесок у перемогу підопічних Валерія Лобановського у чемпіонаті СРСР. А через рік став срібним призером і володарем Кубку СРСР.

Віктор Хлус: Коли гра розпочалася, з поведінки трибун зрозуміли, що зараз нас будуть бити - изображение 2

1987 рік. Віктор Хлус у складі команди «Гурія» (Ланчхуті).

Сезон – 86 Віктор Хлус провів у одеському «Чорноморці», а згодом перейшов у команду «Гурія» (Ланчхуті).

Віктор Хлус: Коли гра розпочалася, з поведінки трибун зрозуміли, що зараз нас будуть бити - изображение 4

1989 рік. Віктор Хлус у лавах шведського колективу ГАІС.

У 1989 році досвідчений гравець поїхав до Швеції, де розпочав виступати за клуб ГАІС (Гетеборг). У сезоні – 89 українець став бронзовим призером чемпіонату Швеції. У Швеції нападник також грав за команди «Ельфсборг» та «Йонсередс».

Після завершення кар’єри гравця Віктор Хлус живе у Києві та веде активне громадське життя. Разом із ветеранами київського «Динамо» Віктор Іванович приїжджав у Чернівці.

//

Прочитано 967 раз

Читайте також