Згадуємо 2021 рік: головні спортивні події буковинського спорту (версія «ЧернівціСпорт», березень - травень)

П'ятниця, 07 січня 2022 08:07
Згадуємо 2021 рік: головні спортивні події буковинського спорту. Згадуємо 2021 рік: головні спортивні події буковинського спорту.

Завершився спортивний рік – 2021. 

«ЧернівціСпорт» пригадає досягнення наших земляків.

Сьогодні ми розповімо про спортивні успіхи буковинців у березні-травні 2021 року.

БЕРЕЗЕНЬ

Буковинці здобули нагороди дорослого чемпіонату України з рукопашного бою.

РУКОПАШНИЙ БІЙ. У Києві відбувся чемпіонат України серед дорослих. Перше місце посіла команда Чернівецької області. На другій сходинці розташувалася команда Києва, а на третій - Дніпропетровської області.

Різван Талібов.

КАРАТЕ. Вихованець КБУ ДЮСШ м.Чернівців та капітан збірної спортивного клубу єдиноборств «Максимум» Різван Талібов (понад 84 кг) вдало виступив на етапі KARATE 1 Premier League, який відбувся у Стамбулі (Туреччина). Наш земляк переміг представників Чорногорії (5:3), Хорватії (6:0), Азербайджану (6:5) та Косово (6:2). У фіналі Різван Талібов, на жаль, поступився іранському спортсменові.

ВК «Буковинка - ЧНУ - ЧОДЮСШ» - бронзовий призер першолігового чемпіонату України.

ВОЛЕЙБОЛ. У Дніпрі відбувся другий тур фіналу (1-4 місця) першолігового чемпіонату України серед жіночих команд. Колектив ВК «Буковинка - ЧНУ - ЧОДЮСШ» (Чернівці) у другому турі здобув дві перемоги. Підопічні Івана Васкана перемогли команди ВК «Полтавчанка - ПНУ - 2» - 3:0 (25:18, 25:23, 25:23) та СК «Балта - БПК» - 3:2 (25:15, 25:18, 24:26, 22:25, 15:13). Наші землячки поступилися команді «Аланта - 2» - 0:3 (9:25, 15:25, 13:25). ВК «Буковинка - ЧНУ - ЧОДЮСШ» (Чернівці) став бронзовим призером першолігового чемпіонату України.

Буковинка Єлісавета Топчанюк здобула нагороди чемпіонату Європи з велоспорту.

ВЕЛОСПОРТ. Заслужений майстер спорту України, буковинка Єлісавета Топчанюк (Чернівецький Регіональний центр «Інваспорт», тренер - Сергій Топчанюк) відзначилася на чемпіонаті Європи з велосипедного спорту. Ці представницькі змагання відбулися в Анталії (Туреччина). У Туреччині Єлісавета Топчанюк здобула дві золотих і одну бронзову нагороди.

КВІТЕНЬ

Олексій Білич. 

ШАХИ. У с. Омельник Кременчуцького району Полтавської області відбувся фінал ІІІ літньої Гімназіади України. У змаганнях взяли участь 28 спортсменів із 8 регіонів України. У змаганнях серед юнаків (18 учасників) друге місце посів чернівецький майстер ФІДЕ Олексій Білич, який набрав 6,5 очка з 7.

У Дніпрі відбувся чемпіонат України (класика) серед юнаків і дівчат віком до 20 років. Друге місце посів чернівецький майстер ФІДЕ Олексій Білич. Олексій набрав 7 очок у 9 турах та розділив 2-4 місця. За додатковими показниками наш земляк став другим. Олексій Білич мав чудовий шанс здобути чемпіонське звання, однак у 9 турі програв Володимиру Медведику (Львівська область).

Буковинські борці - призери чемпіонату України серед кадетів U15.

ВІЛЬНА БОРОТЬБА. У Харкові відбувся чемпіонат України з вільної боротьби серед кадетів U15. У ваговій категорії 44 кг перше місце посів буковинець Олександр Григоришин (тренер - Микола Хортюк). Другими у своїх вагових категоріях стали Олександр Іванчук (38 кг, тренер - Михайло Бушуляк) та Олександра Рибак (70 кг, тренер - Сергій Одинак).

Буковинська борчиня Соломія Винник виграла юніорський чемпіонат України.

ВІЛЬНА БОРОТЬБА. У місті Бахмут відбувся чемпіонат України з вільної боротьби серед юніорів та юніорок 2001-2003 років народження. У ваговій категорії 57 кг перше місце посіла вихованка Чернівецької ОДЮСШ Соломія Винник (тренер - Сергій Одинак). Наша землячка перемогла в усіх сутичках.

Буковинці стали кращими на чемпіонаті України з бойового хортингу.

БОЙОВИЙ ХОРТИНГ. У Трускавці відбувся чемпіонат України з бойового хортингу. Представники Чернівецької області посіли перше командне місце. На другій сходинці - збірна Києва, а на третій - представники Запорізької області. В особистому заліку спортсмени СК «Вікінг» (Великокучурівська ДЮСШ), які виступали у розділах «Борцівська сутичка» та «Рукопашна сутичка». Відзначилися в особистому заліку і спортсмени СК «Сайгон», які також виступали у розділах «Борцівська сутичка» та «Рукопашна сутичка». Тренують буковинських призерів Тарас Мандрик та Іван Штефюк.

Буковинці здобули нагороди чемпіонату України з легкоатлетичного кросу.

ЛЕГКОАТЛЕТИЧНИЙ КРОС. У Рівному вперше відбувся командний чемпіонат України з легкоатлетичного кросу серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. У змаганнях взяли участь 262 спортсмени (23 команди) з усієї України. Учасники бігли від 1 до 8 кілометрів. Буковинські призери: Катерина Кифяк (ШВСМ) - 1 місце (молодь), Ольга Мелимука (ШВСМ) - 2 місце (дівчата - 18).

Буковинський дзюдоїст Штефанеса відзначився на Універсіаді України

ДЗЮДО. У Сумах відбулася ХVI Універсіада України з дзюдо. У змаганнях взяли участь 120 спортсменів із 13 областей України. Переможцем змагань став буковинець Едуард Штефанеса (Новоселиця, тренер - Юрій Паскар). 

Чернівецькі лучники здобули нагороди Гімназіади України.

СТРІЛЬБА З ЛУКА. У Львові відбулася III літня Гімназіада України зі стрільби з лука. В особистих змаганнях бронзовим призером став Давид Пентескул (ЗОШ №25, СДЮСШОР, тренери - Алла Арініна, Світлана Капанадзе). У міксі команда Чернівці - 1 (Єлизавета Волощук, Андрій Ткачук) посіла третє місце. Тренують призерів Віталій Ярмістий, Надія Сакало, Олег Осипенко і Дмитро Чеботаренко. Буковинські дівчата в командному олімпійському раунді поступилися у фіналі команді Львів та стали срібними призерками. Срібну команду представляли Єлизавета Волощук (гімназія №1), Олександра Скінтей (Слов’янська ЗОШ № 13), Антоніна Сідор (Неполоковецька ЗЗСО 1-3 ступеня).

ТРАВЕНЬ

«CHE-BASKET» здобув срібні нагороди першолігового чемпіонату України.

БАСКЕТБОЛ. Команда «CHEBASKET» (тренер - Геннадій Водовоз) стала срібним призером чемпіонату України серед команд першої ліги. У складі «Хмельницької Політехніки» переможцем першолігового чемпіонату України став буковинець Василь Федоряк, який знову повернувся у Чернівці та грає за нинішнього лідера першолігового чемпіонату України (група Поділля) колектив «CHEBASKET - ЧОДЮСШ».

Збірна Чернівецької області - срібний призер бейсбольного молодіжного чемпіонату України.

БЕЙСБОЛ. У Кропивницькому відбулися фінальні ігри чемпіонату України з бейсболу серед молодіжних команд. Збірна Чернівецької області посіла друге місце. Наші земляки обіграли команду «Західний Вогонь» (Рівне) - 4:2 та збірну Києва - 2:0. Буковинці поступилися збірній Кіровоградської області - І (1:18) та збірній Кіровоградській області - ІІ (0:5). 

Збірна Чернівецької області - срібний призер чемпіонату України з хокею на траві.

ХОКЕЙ НА ТРАВІ. У Вінниці відбувся 5 (фінальний) тур чемпіонату України з хокею на траві серед чоловічих команд. Збірна Чернівецької області перемогла команди ХК «Вінниця» (2:1) та ХК «Шостка - Динамо» (3:1), зіграла унічию (5:5) з тією ж «Вінницею», а також поступилися колективу «Олімпія - Авангард» (Вінницька область) - 5:10. Підопічні Юрія Коблюка набрали 34 очка та стали срібними призерами чемпіонату України.

Буковинка Марія Винник здобула бронзову нагороду чемпіонату Європи U23 з вільної боротьби.

ВІЛЬНА БОРОТЬБА. У Македонії відбувся чемпіонат Європи U23 з вільної боротьби. У ваговій категорії 59 кг бронзову нагороду здобула вихованка тренера Чернівецької ОДЮСШ Сергія Одинака - Соломія Винник. Наша землячка перемогла представниць Польщі та Литви, а півфіналі поступилася борчині з Молдови. У поєдинкові за третю сходинку Соломія Винник перемогла борчиню з Німеччини. 

У ваговій категорії 53 кг бронзовою призеркою також стала Марія Винник.

Шахові «Чернівецькі Зубри» - бронзові призери чемпіонату України серед клубів.

ШАХИ. У Львові відбувся шаховий чемпіонат України серед клубів у класиці. У класиці змагалося 18 команд. Серед учасників змагань було багато міжнародних гросмейстерів. Приємно, що третю сходинку посіла команда «Чернівецькі Зубри». Буковинський колектив представляли Олексій Білич (Чернівці), Дмитро Кушко (Харків), Владислав Сідоріка (Миколаїв), Валентин Прокоф'єв (Калуш, Івано-Франківська область), Назар Лаптій (Чернігів), Ярослав Сараєв (Чернівці), Дмитро Швед (Заставнівський район, Чернівецька область). Цікаво, що за чернівецьку команду не грав жоден міжнародний гросмейстер.

У Львові також відбувся шаховий чемпіонат України серед клубів у бліці. Третю сходинку посіла команда «Чернівецькі Зубри», яка набрала 14 очок. До складу буковинського колективу входили Олексій Білич (Чернівці), Дмитро Кушко (Харків), Владислав Сідоріка (Миколаїв), Валентин Прокоф'єв (Калуш, Івано-Франківська область), Назар Лаптій (Чернігів), Ярослав Сараєв (Чернівці).

Буковинці відзначилися на чемпіонаті України з велосипедного спорту.

ВЕЛОСПОРТ. Збірна Чернівецької області вдало виступила на чемпіонаті України (естафетна командна гонка) з велосипедного спорту маунтенбайк. Ці змагання відбулися у Харкові. Команда у категорії чоловіки-жінки (Павло Лукан, Богдан Кушнірюк, Богдан Чинчик) посіли третє місце. У категорії юнаки-дівчата буковинці (Андрій Мельник, Андрій Кушнірюк, Олександр Пуздряк) також опинилися на третьому місці. 

Буковинський дзюдоїст Едуард Штефанеса - бронзовий призер Кубку України.

ДЗЮДО. У Києві відбувся Відкритий Кубок України з дзюдо. У змаганнях взяли участь спортсмени з України, Грузії, Литви, Кіпру та Туркменістану. Буковинський спортсмен Едуард Штефанеса став бронзовим призером змагань. Перший тренер нашого земляка - Юрій Паскар (ФСК «Новоселиця»). Зараз Едуард виступає у складі київської команди. 

Далі буде.

  

   

  

Прочитано 859 раз

Буковинський футбол. Партнер рубрики — KOSTUMCHEK

СДЮШОР «Буковина» м. Чернівці

Новини

Футзал 2024.
Після 7-го туру

М Команда М РГ О
         
1 Radent 6 26-13 16
2 ТomStudio 6 33-17 15
3 Урожай 5 19-10 12
4 Аматор 5 14-12 9
5 DV-Trans 5 12-7 8
6 З-й тайм 6 23-24 7
7 Bado 5 10-12 6
8 Друзі 5 12-16 5
9 Чернівецький рятувальник 6 7-16 5
10 Рокитне 6 13-22 3
11 Січ 5 7-27 0

Детальніше...

Група А 2023/24

М Команда М РГ О
         
1 Іванківці 11 54-14 31
2 TOM.studio 11 47-14 27
3 Урожай 11 45-16 25
4 Вікторія-Буковина 11 38-28 23
5 Брусниця 11 45-11 23
6 Поліція Буковини 11 36-37 18
7 НДЕКЦ МВС 11 25-28 11
8 ДімТек 11 20-41 10
9 Патрульна Поліція 11 22-34 10
10 Фазенда 11 30-30 9
11 CupChernivtsi 11 30-53 6
12 Арсенал 11 20-106 0

Детальніше...

Група В 2023/24.
Після 16-го туру

М Команда М РГ О
         
1 Магала 16 62-18 43
2 Драниця 16 71-24 39
3 DV TRANS 16 64-28 39
4 Садгора 16 61-26 38
5 Берегомет 16 76-39 32
6 Бояни 16 66-38 29
7 Рідківці 16 65-34 28
8 Green Garden Chernivtsi 16 43-44 28
9 Рокитне 16 55-36 27
10 Хімік 16 51-37 21
11 Новоселиця-2017 16 43-48 19
12 Топорівці 16 35-56 18
13 Прайм-Тек-Буковина 16 32-46 16
14 Горбова 16 48-76 13
15 Грозинці 16 25-53 13
16 Лавандова мрія 16 30-68 10
17 Колінківці 16 19-56 7
18 Козаки 16 20-139 0

Детальніше...

Група С 2023/24.
Після 9-го туру

М Команда М РГ О
         
1 М-Тревел 8 65-0 24
2 Дорошівці 8 35-14 21
3 Славець 9 32-14 21
4 Борівці-Киселів 9 38-18 18
5 Лужани 8 33-18 18
6 Дорогою життя 9 19-18 13
7 Лашківка 8 14-34 12
8 Неполоківці 8 37-23 9
9 Дубівці А 8 20-32 9
10 Заставна 8 14-33 5
11 Клокучка-Біла 9 19-40 5
12 Валява 8 17-51 4
13 Дубівці Б 8 10-59 0

Детальніше...

Група D 2023/24.
Після 6-го туру

М Команда М РГ О
         
1 Купка-Сучевени 5 29-12 15
2 Молодія 5 30-16 13
3 Митник 6 36-20 12
4 Горби 5 23-22 9
5 Чагор 5 28-15 7
6 Тереблече 6 26-41 7
7 Ардан  5 23-20 6
8 ДЮСШ Глибока 6 26-33 6
9 Черепківка 5 13-32 4
10 Волока 5 19-30 3
11 Луковиця 5 16-28 3

Детальніше...

Супер-ліга 2023/24.
Після 10-го туру

М Команда М РГ О
      
1 Фазенда 8 32-5 24
2 Брусниця 9 30-11 22
3 Луко 8 12-14 13
4 Магала 9 17-18 10
5 Кам'янка 9 14-25 10
6 Садгора 9 9-27 5
7 Берегомет 8 9-23 2

Детальніше...

Перша ліга 2023/24.
Після 11-го туру

М Команда М РГ О
      
1 Динівці 10 28-9 23
2 Рідківці 10 24-22 22
3 Бояни 10 27-8 21
4 Станівці 10 29-16 20
5 Топорівці 10 13-16 15
6 Дорогою життя 10 19-20 14
7 Глибоцька ДЮСШ 10 13-20 10
8 Горбова 10 13-19 8
9 Новоселиця-2017 10 11-20 7
10 Чорнівка 10 8-20 6
11 Клішківці 10 5-20 6

Детальніше...

Стеж за новинами
ЧернівціСпорт у соцмережах!

ЧернівціСпорт у Instagram ЧернівціСпорт у Facebook ЧернівціСпорт у YouTube

Нас 1901!

Нас 6277!

Нас 760!

Буковинський футбол. Партнер рубрики — KOSTUMCHEK

Афіша Чернівців

СДЮШОР «Буковина» м. Чернівці

Новини ФСК «Буковина». Партнер рубрики — піцерія-ресторан італійскої кухні Al Vesuvio

Майже усі Чернівці: події, афіша, спорт, культура, влада

Стеж за новинами
ЧернівціСпорт у соцмережах!

ЧернівціСпорт у Instagram ЧернівціСпорт у Facebook ЧернівціСпорт у YouTube

Нас 1901!

Нас 6277!

Нас 760!

Новини Буковини: усі райони Чернівецької області

Реклама